Turopolje https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

utorak, 03.05.2011.

Sretan ti 100. rođendan drago moje Turopolje !

01.05.2011. godine, na međunarodni praznik rada, mjesto Turopolje proslavilo je svoj 100. rođendan.
Proslava je počela već u 10:00 sati malonogometnim memorijalnim turnirom "Dejan Stepanić".
Simboličnim zvukom vatrogasne sirene koja je u prošla vremena označavala kraj radnog vremena i početak rada druge smjene u našoj povijesnoj turopoljskoj pilani, u 14:00 sati započeo je drugi dio programa proslave.
Djeca Područne škole Rakitovec, pod vodstvom gđe. Josipe Smrekar,svojim recitacijama i pjesmama zagrijali su publiku.Zabavljati su nas nastavila djeca dramske sekcije Turopoljske udruge Mladih, pod vodstvom gđe. Zorane Braić.
U 15:30 sati molitvom krunice počela je priprema za sv.Misu koja je održana u 16.00 sati,a služena je za sve preminule mještane.Na sv.Misi proslavljen je i blagdan zaštitnika mjesta Turopolja sv. Josip Radnik.
Nakon sv.Mise u 17:00 sati održana je svečana sjednica Viječa Mjesnog odbora Turopolje sa pozvanim gostima,
a najzaslužnijim pojedincima i društvima za razvoj mjesta dodijeljene su i plakete.Sjednicu i cijelu proslavu uveličali su mnogi gosti : podpredsjednik Vlade RH i ministar financija g. Ivan Šuker, gradonačelnik Velike Gorice g.Dražen Barišić, dogradonačelnik Velike Gorice g.Stjepan Kos, dogradonačelnik Velike Gorice g.Ervin Kolarec, predsjednica Gradskog vijeća grada Velike Gorice gđa. Vesna Škare Ožbolt, Župan Plemenite opčine turopoljske g.Franjo pl. Kos, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Velike Gorice g.Borislav Turanj i dr.
U 18:00 sati , u parku Turopoljskim braniteljima, svečanim ešalonom povijesne postrojbe Plemenite opčine turopoljske - Banderija i vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje, te ostalim uzvanicima pristupilo se polaganju vijenaca ispred križa i ispred spomenika palim braniteljima.
Program je nastavljen u 18:15 prekrasnim nastupom kulturno umjetničkih grupa : Ogranak seljačke sloge Buševec ; Kulturno umjetnička udruga Mraclin ; Folklorni ansambl Šiljakovina .
U 19:00 pripremljen je prigodni domjenak i okrijepa za sve uzvanike proslave.
U 20:00 počeo je nastup glazbenih grupa : grupa Zakon šutnje ; grupa Viking ; grupa Storm. Zabava je trajala do kasnih sati, a u međuvremenu je priređen skroman vatromet i dodjela priznanja najboljim nogometašima na turniru.
Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su i na najmanji način pridonijeli da se ova naša jubilarna 100. proslava održi i prikaže u što ljepšem izdanju.Hvala izvođačima i gostima što su uveličali ovu našu proslavu i pozivamo ih da nam dogodine dođu opet.

Od 100 godina mjesta Turopolja

Od 100 godina mjesta Turopolja

Od 100 godina mjesta Turopolja

Od 100 godina mjesta Turopolja

Od 100 godina mjesta Turopolja